Húsgolyók, paradicsomos-pesztós tésztával
Ezúttal egy villám vacsora receptet osztok meg veletek. A tipikus "kirántom a hűtő ajtaját és mit találok, amit fél órán belül fel tudok falni" esetére! Annyi csalás van, amitől hamisok ezek a húsgombócok, hogy a boltban lehet kapni készre formázott és fűszerezett húsgombócokat, amit nekünk már csak ki kell sütni - ha van otthon darált hús a procedúra csupán 10 perccel hosszabb, mint esetemben. De a többi hozzávaló is pofon egyszerű!
Hozzávalók:
500g darált hús / előre csomagolt hűtőpultban kapható húsgolyók
5 szem méteres paradicsom
1 ek zöld pesto
Só, bors
Bazsalikom
Masni tészta - egyedszámtól függően
Elkészítés:
Villámgyorsan bedobjuk a sütőbe a gombócokat - 15-20 perc alatt ropogósra sül, és addig elkészül a köret is. Amennyiben darált hússal dolgozunk: gyúrjuk össze a húst sóval, borssal és pirospaprikával (tetszés szerint mehet bele bármilyen fűszer). Formázzunk belőle golyókat és innentől ugyanaz a dolgunk - szépen megsütjük a sütőben/gázon.
Közben feltesszük a sós vizet forralni a tésztának. Feldaraboljuk a paradicsomot, megrottyantjuk egy serpenyőben, majd hozzákeverünk pestot, sót, borsot és bazsalikomot. A nekünk tetsző állagúra főzzük - ezzel fogjuk szószként bevonni a tésztánkat!
Ha felforrt a víz megfőzzük a tésztát - amennyiben teljes kiőrlésű tésztát használunk sokkal egészségesebb lesz a fogásunk. Nagyjából egyszerre készül el minden alkotórész.
A tésztát összekeverjük a szósszal, tányérra tesszük, majd rakunk rá a húsgolyókból. Aki kívánja megszórhatja alaposan sajttal - mi isteni goudával tettük ezt!
Jó étvágyat!