Húsgolyók, paradicsomos-pesztós tésztával

120037322_1045375799245193_3960144317828761029_n.jpgEzúttal egy villám vacsora receptet osztok meg veletek. A tipikus "kirántom a hűtő ajtaját és mit találok, amit fél órán belül fel tudok falni" esetére! Annyi csalás van, amitől hamisok ezek a húsgombócok, hogy a boltban lehet kapni készre formázott és fűszerezett húsgombócokat, amit nekünk már csak ki kell sütni - ha van otthon darált hús a procedúra csupán 10 perccel hosszabb, mint esetemben. De a többi hozzávaló is pofon egyszerű!

Hozzávalók:

500g darált hús / előre csomagolt hűtőpultban kapható húsgolyók
5 szem méteres paradicsom
1 ek zöld pesto
Só, bors
Bazsalikom
Masni tészta - egyedszámtól függően

Elkészítés:

Villámgyorsan bedobjuk a sütőbe a gombócokat - 15-20 perc alatt ropogósra sül, és addig elkészül a köret is. Amennyiben darált hússal dolgozunk: gyúrjuk össze a húst sóval, borssal és pirospaprikával (tetszés szerint mehet bele bármilyen fűszer). Formázzunk belőle golyókat és innentől ugyanaz a dolgunk - szépen megsütjük a sütőben/gázon.

Közben feltesszük a sós vizet forralni a tésztának. Feldaraboljuk a paradicsomot, megrottyantjuk egy serpenyőben, majd hozzákeverünk pestot, sót, borsot és bazsalikomot. A nekünk tetsző állagúra főzzük - ezzel fogjuk szószként bevonni a tésztánkat!

Ha felforrt a víz megfőzzük a tésztát - amennyiben teljes kiőrlésű tésztát használunk sokkal egészségesebb lesz a fogásunk. Nagyjából egyszerre készül el minden alkotórész. 

A tésztát összekeverjük a szósszal, tányérra tesszük, majd rakunk rá a húsgolyókból. Aki kívánja megszórhatja alaposan sajttal - mi isteni goudával tettük ezt!

Jó étvágyat!

Címkék: Nemzetközi, Fitt