Vörösboros marhapörkölt
Ünnepi ebéd készült édesanyám születése napjára: répával, szárzellerrel, paradicsommal és persze vörösborral; köretnek széles metélt készült hozzá.
Hozzávalók:
× 500 g marhahús - én előre kockázott gulyáshúst használtam most
× 3 fej vöröshagyma
× 6 gerezd fokhagyma
× 3 répa
× 4 szárzeller szár
× Só, bors, kömény, piros fűszerpaprika
× 2 paradicsom
× 3 dl vörösbor
× 500 g tészta
A marha húst előre zsiradékon lepirítjuk sóval és borssal, majd kiszedjük.
Ezután a 3 fej vöröshagymát a visszamaradt pörzsanyagon kezdjük el pirítani, majd mehet rá a fokhagyma, a répa és a szárzeller. Sót, borsot, köményt, 2 paradicsomot adunk hozzá és felöntjük annyi vízzel hogy ellepje. Ezután már nincs más dolgunk, mint puhára főzni a húst pár óra alatt. Ha elfogy a folyadék akkor pótolni kell alatta - a miénk jó 4 órát főtt!
A végén mikor már majdnem kész adjuk hozzá a bort és alaposan forraljuk ki!
Bár hosszan készül mégis egyszerű étel, mert elvan a lábosban egész nap, viszont isteni fogás lesz belőle!