Vörösboros marhapörkölt

261726356_462651302086760_7906432724983594446_n.jpgÜnnepi ebéd készült édesanyám születése napjára: répával, szárzellerrel, paradicsommal és persze vörösborral; köretnek széles metélt készült hozzá.

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

 

× 500 g marhahús - én előre kockázott gulyáshúst használtam most

× 3 fej vöröshagyma

× 6 gerezd fokhagyma

× 3 répa

× 4 szárzeller szár

× Só, bors, kömény, piros fűszerpaprika

× 2 paradicsom

× 3 dl vörösbor

× 500 g tészta

A marha húst előre zsiradékon lepirítjuk sóval és borssal, majd kiszedjük.

Ezután a 3 fej vöröshagymát a visszamaradt pörzsanyagon kezdjük el pirítani, majd mehet rá a fokhagyma, a répa és a szárzeller. Sót, borsot, köményt, 2 paradicsomot adunk hozzá és felöntjük annyi vízzel hogy ellepje. Ezután már nincs más dolgunk, mint puhára főzni a húst pár óra alatt. Ha elfogy a folyadék akkor pótolni kell alatta - a miénk jó 4 órát főtt!

A végén mikor már majdnem kész adjuk hozzá a bort és alaposan forraljuk ki!

Bár hosszan készül mégis egyszerű étel, mert elvan a lábosban egész nap, viszont isteni fogás lesz belőle!

261515793_751330819594790_6154781950174388184_n.jpg

Címkék: Magyaros