Sült oldalas vegyes burgonyával
A nagy tepsiben összesütött finomságok, laktató fogások is nekem a tipikus őszi, hűvös időkre való, lélekmelegítő fogások. Az oldalas pedig egy olyan tétel, amivel minden férfinak meg lehet hódítani a szívét!
Hozzávalók:
2 vöröshagyma * 4 gerezd fokhagyma * 1 kg sertés oldalas * só, bors * fél kg burgonya * rozmaring * olíva olaj * 1+1 dl tyúkhúsleves (kockából) * fél kg édesburgonya * 4 paradicsom * pirospaprika
Elkészítés:
A hagymát és fokhagymát felcsíkozzuk, az oldalast bedörzsöljük sóval-borssal, a sütőt pedig előmelegítjük 180 fokra.
A burgonyákat meghámozzuk és kockákra vágjuk, egy nagy hőálló tálba tesszük a hagymákkal, sózzuk, adunk hozzá rozmaringot, olajjal megpermetezzük, majd a tetejére fektetjük az oldalast. Alá öntünk 1 dl húslevest, majd alufóliával lefedve min. 70-80 percig pároljuk az egészet.
Közben feldaraboljuk a paradicsomokat. Ha lejárt az idő, akkor levesszük a fóliát, mellé tesszük a paradicsomokat is, megszórjuk gazdagon piros fűszerpaprikával, alá öntjük a maradék húslevest, majd újabb bő 40 percig sütjük. (a sütési idő sütőnként, húsonként eltérő lehet, érdemes figyelni, hogy az oldalas megpuhult-e már rendesen, ha kiesik belőle a csont már tökéletes)
Egyszerű fogás, amivel nem lehet mellé fogni, és mivel megoldja magát a sütőben, így dolgunk sincs sok vele. Jó étvágyat!