Sült oldalas vegyes burgonyával

121002793_1387061434816956_2740146037382626406_n.jpgA nagy tepsiben összesütött finomságok, laktató fogások is nekem a tipikus őszi, hűvös időkre való, lélekmelegítő fogások. Az oldalas pedig egy olyan tétel, amivel minden férfinak meg lehet hódítani a szívét!

Hozzávalók:

2 vöröshagyma * 4 gerezd fokhagyma * 1 kg sertés oldalas * só, bors * fél kg burgonya * rozmaring * olíva olaj * 1+1 dl tyúkhúsleves (kockából) * fél kg édesburgonya * 4 paradicsom * pirospaprika

Elkészítés:

A hagymát és fokhagymát felcsíkozzuk, az oldalast bedörzsöljük sóval-borssal, a sütőt pedig előmelegítjük 180 fokra.

A burgonyákat meghámozzuk és kockákra vágjuk, egy nagy hőálló tálba tesszük a hagymákkal, sózzuk, adunk hozzá rozmaringot, olajjal megpermetezzük, majd a tetejére fektetjük az oldalast. Alá öntünk 1 dl húslevest, majd alufóliával lefedve min. 70-80 percig pároljuk az egészet.

Közben feldaraboljuk a paradicsomokat. Ha lejárt az idő, akkor levesszük a fóliát, mellé tesszük a paradicsomokat is, megszórjuk gazdagon piros fűszerpaprikával, alá öntjük a maradék húslevest, majd újabb bő 40 percig sütjük. (a sütési idő sütőnként, húsonként eltérő lehet, érdemes figyelni, hogy az oldalas megpuhult-e már rendesen, ha kiesik belőle a csont már tökéletes)

Egyszerű fogás, amivel nem lehet mellé fogni, és mivel megoldja magát a sütőben, így dolgunk sincs sok vele. Jó étvágyat!

Címkék: Magyaros