Palacsinta, gombás raguval töltve
A palacsinta is egy olyan étel, amit a végtelenségig lehet kombinálni. Sós verziójában azonban kevésbé ismert nálunk. Az ősz egyik sztárjával, a gombával megtöltve pedig igen finom!
Hozzávalók:
Palacsintához: 240g liszt * 3 tojás * 250ml tej * 50ml ásványvíz * 5 ek napraforgó olaj (a tészta összeállításában az arányok eltérhetnek az összetevők minőségétől függően, pl. a tojások nagysága)
Töltelék: 250g gomba * 100g bébi spenót * 1 cukkini * só, bors * olíva olaj
Elkészítés:
A palacsintához összekeverjük a hozzávalókat és megsütjük őket.
A töltelékhez szintén daraboljuk fel a zöldségeket, majd egy serpenyőben süssük össze őket a fűszerekkel - aki nem szeretné teljesen húsmentesre adhat hozzá bacont.
Ekkor már csak annyi a dolgunk, hogy megtöltjük a palacsintákat és elfogyasztjuk - azért jópár végezte lekvárral és nutellával is a végén! Jó étvágyat!