Frittata, avagy kelkáposzta főzelék újragondolva
Most, hogy beköszönt szép lassan az ősz, tartalmas, meleg és laktató fogásokra vágyunk. Azonban ha elegünk van az unalomig ismert ételekből turbózzuk fel őket picit. Most a kelkáposzta főzeléket álmodtam újra, és a végeredmény egy igazán finom vegetáriánus fogásként önmagában is a helyét megálló étel lett.
Hozzávalók:
5 tojás
Olíva olaj
1 vöröshagyma
700g burgonya
1/2 fej kelkáposzta
1 tk pirospaprika
1 tk kakukkfű
3 dl főzőtejszín
20dkg sajt
2 szár zeller
Elkészítés:
Daraboljuk fel a hagymát, a zellert és a kelkáposztát. Egy serpenyőben pirítsuk üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a másik kettőt is. Adjunk hozzá 2 ek vizet, sózzuk és pároljuk őket fél puhára - min. 5-10 perc.
Közben hámozzuk meg és daraboljuk fel a krumplit majd sós vízben kezdjük el ezt is előfőzni - szintén 5-10 perc.
Közben vegyünk elő egy hőálló, közepes méretű tálat és kenjük ki olajjal. Majd keverjük össze egy tálban a tojásokat a tejszínnel, a paprikával, a kakukkfűvel és sóval.
Ekkor öntsük bele az edénybe a leszűrt krumplit és kelkáposztát, majd picit keverjük össze. Ezután szépen öntsük rá, egyenletesen eloszlatva a tojásos keveréket. Szórjuk meg a tetejét a sajttal - én ez esetben goudát használtam (valamint bacon kockákat, ez elhagyható nyilván vega fogyasztók esetén).
Előmelegített sütőben 40-45 percet süssük!
Jó étvágyat hozzá, akár önmagában fogyasztjuk, akár köretként, ahogy mi is tettük - aszalt szilvával töltött rántott csirkével fogyasztottuk!