Zöldséges Galette

276970662_1121775121996524_5908584931156957231_n.jpgKiváló vega fogás a húsvéti készülődés közben!

A kis batyu tésztája egy nagyon jó és különleges típus! Ugyanis nincs benne se tojás, se semmilyen térfogat növelő!

Kell hozzá 200 g fehér és 100 g durum liszt, 125 g margarin, 100 g tejföl (vegán lesz ha növényi krémet használunk) és egy nagy csipet só... Ennyi az egész! Összegyúrjuk és fél órát pihentetjük a hűtőben.

Ezután csak ki kell nyújtani akkorára, amekkorát szeretnénk és megtölteni. A szélét pedig összecsípjük, amitől elnyeri a kis batyus formát.

Én tölteléknek fokhagymás tejfölt, zöldbabot és koktél paradicsomot használtam.

25 perc 200 fokon és kész is!

Címkék: ünnep, vega, Fitt