Málnás túrókrém torta

274113862_1533636137022770_5070824414978102043_n.jpgNálunk a Valentin-nap elsősorban öcsém ünneplését jelenti, mivel Bálint. Erre az alkalomra készítettem tesóm egyik nagy kedvencét a túró tortát. Az alapja ezúttal csokis keksz lett, mivel a málnával egy örök favorit. Míg nyáron a sütés nélküli, addig télen a sütőben sült sajttortára szavazok!

 

 

Hozzávalók:

 

Alap: 250 g csokis keksz

         50 porcukor

         120 g vaj/margarin

 

Krém: 500 g túró

          100 g cukor

          vaníliás cukor

          100 g tejföl

          1 citrom reszelt héja

          2 citrom leve

          4 tojás fehérje

          Málna lekvár és friss málna (ha kapható)

  1.  Az alaphoz összekevertem a hozzávalókat. Nem fogunk tésztát kapni, porzós marad az állaga, de arra jó. hogy a tortánk alapja legyen. Egy 22 cm átmérőjű formába nyomkodtam (én spray-t használok, de vajjal is ki lehet kenni) és 10 percet sütöttem 170 fokon.

  2. A krémhez is összekevertem az összetevőket - a tojások fehérjéjét nem kell ez esetben felverni! Rátettem a csokis alapra, majd a lekvárt egyszerűen rákanalaztam a tetejére, és visszatettem a sütőbe 140 fokra kb. 50-60 percre.

  3. Ha kihűlt kivesszük a formából és friss málnával díszíthetjük!

Címkék: süti