Málnás túrókrém torta
Nálunk a Valentin-nap elsősorban öcsém ünneplését jelenti, mivel Bálint. Erre az alkalomra készítettem tesóm egyik nagy kedvencét a túró tortát. Az alapja ezúttal csokis keksz lett, mivel a málnával egy örök favorit. Míg nyáron a sütés nélküli, addig télen a sütőben sült sajttortára szavazok!
Hozzávalók:
Alap: 250 g csokis keksz
50 porcukor
120 g vaj/margarin
Krém: 500 g túró
100 g cukor
vaníliás cukor
100 g tejföl
1 citrom reszelt héja
2 citrom leve
4 tojás fehérje
Málna lekvár és friss málna (ha kapható)
- Az alaphoz összekevertem a hozzávalókat. Nem fogunk tésztát kapni, porzós marad az állaga, de arra jó. hogy a tortánk alapja legyen. Egy 22 cm átmérőjű formába nyomkodtam (én spray-t használok, de vajjal is ki lehet kenni) és 10 percet sütöttem 170 fokon.
- A krémhez is összekevertem az összetevőket - a tojások fehérjéjét nem kell ez esetben felverni! Rátettem a csokis alapra, majd a lekvárt egyszerűen rákanalaztam a tetejére, és visszatettem a sütőbe 140 fokra kb. 50-60 percre.
- Ha kihűlt kivesszük a formából és friss málnával díszíthetjük!