Chili con carne

123113276_393976971984254_2926265653531516465_n.jpgEz a mexikói fogás egy igazán jó választás az őszi hidegben, ha felmelegedni vágyunk, ugyanakkor elképesztő gyorsan készül el. Kiadós, laktató fogás az egész családnak!

Hozzávalók:

500g darált hús * 1 szál kolbász * 3 szelet bacon * 1 konzerv vörösbab * 1 konzerv kukorica * római kömény, chili, só, bors * sűrített paradicsom 500ml vízben feloldva

Elkészítés:

A kolbászt felkarikázzuk, a szalonnát feldaraboljuk. Egy magas falú serpenyőbe beletesszük a szalonnát - plusz olaj vagy zsiradék nem szükséges, mivel kiolvad belőle minden jó, ami nekünk kell. Ha kiengedte a zsírját, akkor bele tehetjük a kolbászokat, azok is hasonlóképpen fognak eljárni. Mikor azok is megpirultak és kiengedték a zsírjukat mehet bele a darált hús, sózzuk, és addig pirítjuk, míg mindenhol át nem sül. Ekkor hozzáadjuk a lecsöpögtetett babot és kukoricát, majd a feloldott paradicsomot és a fűszereket - tetszés szerint lehet bele tenni bármit, ami nekünk jólesik, a megjelölteken kívül is. Lefedjük, összefőzzük és kész is.

Hagyományosan tortilla chips-szel tálalják, nekünk otthon sima tortilla volt, azzal is finom, de igazából bármilyen chips-szel, pirított kenyérrel eddig próbáltuk isteni volt. Jó étvágyat!

Címkék: Nemzetközi