Étcsokis mousse kocka

275421240_685050729615351_4842906764261524392_n.jpgÚjabb szülinapra született ez a pofon egyszerű sütemény, de a húsvétra való felkészülésre is remek lehet, hiszen csupa csoki! Ellenállni nagyon nehéz az ilyesminek!

Egy brownie szerű piskóta az alapja, ezt 2 külön adagban sütöttem meg, majd mikor kihűlt akkor a két lap közé raktam a szintén Étcsokis tejszínes zselatinos mousset. A trükkje abban áll a moussoknak, hogy el kell találni a zselatin mennyiséget, ami megfogja, de még kellően levegős tudjon tőle maradni és ne pattanjon le róla a villa!

Hozzávalók:

 

Piskóta                                             Mousse:

× 30 g vaj/margarin                          × 100 g étcsoki

× 30 g étcsoki                                   × 4 tojás sárgája

× 4 tojás                                            × 80 g cukor

× 80 g cukor                                      × 4 dl hideg habtejszín

× 30 g cukrozatlan kakaópor            × 25 g cukrozatlan kakaópor

× 1/2 csomag sütőpor                       × 10 g zselatinpor

× 60 g liszt

A piskótához vízgőz felett kell megolvasztani a vajat és a csokit. 

Ezután szintén vízgőz fölött kell felverni a tojások sárgáját a cukorral - de csak addig, amíg a cukor el nem olvad, különben rántottát kapunk !!!

Majd felverjük a tojások fehérjét egy csipet sóval.

Következőnek összekeverjük a többi hozzávalót, majd egymáshoz adjuk a keverékeket. Ezt 2 külön lapként fogjuk megsütni. Ne lepődjünk meg, ahogy elfelezzük a tésztát nagyon kevésnek fog tűnni, de ahogy a képen is látszik pont elég lesz, hogy megtartsa a mousset! Kenjük ki a sütőpapírra, majd odafigyelve 10-20 perc alatt süssük meg. Brownie szerű lesz a kapot eredmény, de nem baj, ha ez esetben kicsit kiszárad, a krém majd úgyis felpuhítja!

Ezután jöhet a mousse elkészítése!

Ehhez ismét vízgőz felett olvasszuk össze a csokit a cukorral. A habtejszínt verjük fel, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót - a zseléport egy kis vízben melegítsük meg a mikróban, amitől rögtön zselé állagot kap, majd ezt adjuk hozzá rögtön a keveréskhez!

Ekkor nincs már más dolgunk, mint az egyik lapra tegyük ra a mousse-t, majd fedjük le a másik lappal. Dermednie kell a hűtőben jó pár órát, a legjobb ha egy éjszakát!

Ha szeretnénk, akkor megkenhetjük a tetejét olvasztott csokival, de én már így is elég csokisnak éreztem - bár abból sosem elég, és szebb lesz tőle a végeredmény!

Címkék: ünnep, süti