Almával, hagymával sült máj
Én világ életemben nem szerettem a májat. Azonban a májkrémet imádtam! Ezen a vonalon elindulva elkezdtem éttermekben kóstolgatni az előételként felszolgált kacsa/liba májakat, amik isteniek! Következő lépésként, már a liba májat is előszeretettel választom, sőt már otthon is készítettem! Párszor találtunk a boltban nyúl májat és kíváncsiságból vettünk, azóta ha van mindig veszünk! Most karácsonykor vettünk a piacon kacsamájat és baconbe csavarva megsütöttük - nagyon ízlett!
Úgyhogy eljött az ideje a csirkemáj iránti rossz érzéseim felszámolásának is! Ez a recept tökéletes arra, hogy a kétkedőkkel is elfogadtassuk ezt a remek alapanyagot, hiszen nagyon sokat kellene ennünk belőle, mivel nagyon sok jót tesz a szervezetünknek!
Hozzávalók:
× 1 csomag mirelit csirkemáj
× kb. 250 ml tej
× 3 gerezd fokhagyma
× 2 fej vöröshagyma
× 2 fej alma
Fűszerek: só, bors, pirospaprika
A májat egy éjszakára tejben és fokhagymában pácoltam egy jól záródó dobozban a hűtőben. Ha nincs ennyi időnk, akkor is megéri vagy 4 órát benne hagyni, mert a tej kicsit finomít rajta és elveszi a vad máj ízt is, a fokhagymáról nem is beszélve!
Utána a vöröshagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a májat, borsot és pirospaprikát - a sót csak a legvégén, hogy ne keményedjen meg a májunk! Kis vízzel pároljuk kb.10 percig. Ezután beletesszük a 2 almát és rottyantunk rajta egyet. Ha levettük a tűzről akkor adjuk hozzá a sót.
Én fokhagymás bagettet sütöttem hozzá - minden mirelit pultban kapható manapság és 10 perc alatt kész!