Sörös sertéskaraj

A cseh konyhának vannak olyan elemei, amik igen finomak, viszont roppant egyszerűek. Ilyen például a sör felhasználása az ételekben. Mikor Prágában jártunk minden helynek volt egy saját verziója a sörrel készült "gulash"-ra (pörkölt knédlivel). Ezt a hozzávalót könnyen átemelhetjük a hétköznapokba és nem is bonyolult.

Hozzávalók:

8 szelet sertéskaraj * 5 dl sör * só

Elkészítés:

A karajokat a sörrel és a sóval együtt bepácoljuk és legalább 2 órára, de akár egész éjszakára a hűtőben hagyjuk. Mikor lejárt az ideje, egyszerűen serpenyőben kisütjük.

Köretként bármit felszolgálhatunk, amit szeretnénk, de a gyökérzöldségek különösen jól passzolnak hozzá. Jó étvágyat!

Címkék: Nemzetközi