Sushi házilag
Öcsém imádja a sushit, így az ünnepekre egy sushi készítő szettet kapott. Eljött az idő, hogy kipróbáljuk! Vettünk külön sushi rizst , mivel bármennyire is igyekszem, ha ez nem jó akkor az egész nem fog sikerülni. Kellően ragacsosnak muszáj lennie a siker érdekében!
Meg kellett főzni a rizst a hagyományos módon, csak sokkal alaposabban kellett átmosni. Addig egy kis lábasba forralj össze fél deci rizsecetet, 25 g cukrot és 2 tk sót. Ha elkészült a rizs, akkor keverd bele. Fedd le és pihentesd 15 percig.
Az, hogy mi kerül a sushi-ba az csak rajtad áll, a lehetőségek tárháza lényegében végtelen. Nekünk avokádó, uborka, lazac, garnéla és surimi került bele.
A fénykardhoz hasonló hengerbe csak bele kellett helyezni az egészet szépen és abból kinyomni a nori papírra. Majd feltekerni és szeletelni. Nagyon egyszerű volt.
Vettünk még hozzá wasabit és kínai szerencse sütit is. Így volt teljes az élmény.
A Dim Sum-ot is mi készítettük --> kövi bejegyzésben a recept!