Az alapvető házias konyha

Igazi komfort étel

21406093_c8104d199a1df0fa9012611eea925fb4_l.jpgEz egy nagyon gyors és kevés odafigyelést igénylő étel, aminek a végeredménye nagyon finom, omlós és szaftos, ugyanakkor még egészséges is!

Hozzávalók:

Csirkemell (tetszés szerint lehet comb, vagy sertés)
3 nagy ek ketchup
1 paradicsom-paszta konzerv
1 ek mustár
2 tk almaecet
2 ek (barna) cukor
Só, bors
Bacon
Mozzarella
Bármilyen tetszőleges zöldség (esetünkben brokkoli)
(Barna) rizs

A csirkét kockázzuk fel az általunk kívánt méretűre, majd keverjük össze a pácot: ketchup, paradicsomsűrítmény, mustár, ecet, cukor, só, bors. Ennek a pácnak a felébe forgassuk bele a húst, a másik felét rakjuk félre későbbre. 1 óra alatt kellemesen átjárja a pác íze.

Melegítsük elő a sütőt, majd egy hőálló tálba fektessük bele a húst és szórjuk meg baconnel. Süssük kb 20-30 percig, amig a husi majdnem el nem készül.

Ekkor vegyük ki, kenjük meg a húst a maradék páccal, hogy szépt mázt kapjon, valamint rakosgassuk rá a mozzarellát. Újabb 10-15 perc alatt el is készültünk.

Miközben sül lent a hús villám gyorsan fel lehet rakni a zöldséget és a rizst főni.

Ez egy tipikusan egyszerű étel, amit nyugodtan ott lehet hagyni, csak időnként kell rápillantani, így haladhatunk közben a házimunkával, foglalkozhatunk magunkkal, a párunkkal vagy a gyerekekkel, de még vendégek érkezése esetén is ideális, mivel nem kell mellette kinn állni a konyhában órákig.

A lassan felszívódó szénhidrát, a barna rizs, a megfelelő rostokat tartalmazó zöldség, a brokkoli és a csirke fehérje tartalma miatt még a vonalainkra sem kell figyelni, mikor ezt a finomságot fogyasztjuk!

Címkék: Magyaros, Fitt