Nutellás márványos kelt tészta
Remek nőnapi sütemény lehet ez a tavaszi finomság. Tavasszal előtérbe kerülnek a kelt tészták, kalácsok (gondolom a húsvét miatt). Ezúttal egy kevert csokis változatot csináltam. Mivel délelőtt csak a tészta begyúrására volt időm, így az élesztős kelt tésztát választottam, mivel az egyébként is igényli, hogy pár óráig énidejét élje.
Hozzávalók:
× 600g liszt
× csipet só
× 150g vaj/margarin
× 2.5-3 dl tej
× 75g porcukor
× 1 tasak instant élesztő
× 2 tojás sárgája
× 25g kakaópor
× 200g Nutella + a tetejére
Az élesztőt én általában fel szoktam futtatni akkor is ha instanttal dolgozom - tudom, hogy nincs rá szükség, de én szeretem látni, ahogy dolgozik. A meleg tej és porcukor keverékében. Ha felfutott belekeverjük a tojások sárgáját majd a liszt-só-vaj keverékhez adjuk. Elfelezzük majd a tészta egyik félhez adjuk a kakaóport. 30 percet kelesztjük (vagy akár több órát, mint én)
Kinyújtjuk mindkettőt, megkenjük nutellával, egymásra rakjuk és mint a kakaós csigát feltekerjük. Beletesszük egy olyan formába, ahol nem tud oldalra terjeszkedni, csak felfelé és újabb 30 perc pihenés.
160.fokon 40-45 percet sül. A tetejére újabb adag Nutella kerül és egy kis csoki forgács.