Mézes-mustáros csirke

mez-must.jpgAz egyik legklasszikusabb és legjobban kombinálható ízpáros a mustár és a méz! Erre az is esküszik, aki úgy egyébként nem szereti a mézet. A mustártól savanykás lesz, a méz pedig enyhít ezen édességével, így ez egy nagyszerű párosítás. Ugyanakkor jól megy csirkéhez, sertéshez, halakhoz és bármilyen körethez. Könnyű és izgalmas ízélmény vár ránk, ráadásul meglepően gyorsan!

 

Hozzávalók:

Csirke(mell)
Mustár - Méz
Só - Bors
Olaj a sütéshez
Zöldségmix (paradicsom, bébirépa, kukorica, kelbimbó....)

  1. A húst egyszerűen felkockázzuk és egy tálban összekeverjük sóval, borssal és a mustárral (itt még nem kell a méz, mert könnyen odaég a serpenyőben tőle)
  2. Egyből lehet kisütni pici olajon, nem szükséges várni vele, hogy pácolódjon. (aki szeretne addig feltehet egy adag (barna)rizst főni a zöldség köret mellé kiegészítésnek)
  3. Ha elkészült a hús kivesszük egy tálba hülni, és ugyanabban a serpenyőben még egy kis olaj hozzáadásával be lehet tenni a zöldségeket. Lényegében teljesen mindegy, hogy miket használunk hozzá, de mindig legyen benne paradicsom, ugyanis az adja a szaftosságát a köretnek. Én ez esetben brokkolit és mexikói zöldségmixet adtam hozzá. Nagyon fontos, hogy a paradicsom csak a legvégén kerüljön bele, mert szétfő és élvezhetetlen lesz. Ne felejtsük el ezt is sózni, borsozni.
  4. Végül el lehet készíteni a pofon egyszerű szószt hozzá. Egy evőkanálnyi mustárhoz ugyanannyi méz és egy nagyon pici víz, csak annyi, hogy szépen keverhető legyen. Ideális esetben szép aranysárga színt kapunk.

Mielőtt fogyasztjuk öntsünk rá a szószból, és már ehetjük is. Könnyen és gyorsan megvan vele az ember és mezes-mustaros.jpgpraktikusan csak 1 edényt kell majd elmosni hozzá, valamint aki az alakjára is szeretne figyelni azt ezzel a finomsággal könnyen megteheti (persze van, aki képtelen azt a fél órát is kivárni, amig elkészül...  :)

Címkék: Magyaros, Fitt