Dim Sum

273772446_912693996092074_7962455394197569699_n.jpgImádom az ázsiai konyhát és különösen a Dim Sum-ot! Saját magam készítettem el most először teljes egészében ezt a kis töltött, gőzölt gombócot.

 

 

 

 

 

 

A töltelék egy nagyon egyszerű pirított ragú, amihez nem kell más csak:

darált hús, -  gomba, - répa, - hagyma, - fokhagyma, - gyömbér, - újhagyma, - szója szósz, - kínai 5-fűszer keverék, - só, - bors, - ha van otthon, mint nekem most egy picike chili dzsem

A tészta egyszerű élesztős kelt tészta:

500 g liszt - instant élesztő - 280ml meleg víz - 1 ek cukor - 1 tk só

Kelesztés után megformázzuk, majd vízgőz felett meggőzöljük. Akinek nincsen ilyen remek kis bambusz párolója, az akar egy tepsiben is vízgőz fölé teheti a gázon, vagy egy serpenyőben kicsit megpirítja és vizet önt mellé, majd lefedi. Ha ilyen bambusz edényt használunk akkor soha ne felejtsük el, hogy egyrészt a nyílt gáz felett tűzveszélyes és figyeljünk rá folyamatosan, másrészt ne felejtsük el a sütőpapírt különben odaragad a bambuszra a gömböc!

Címkék: Nemzetközi