Spenótos-szárított paradicsomos csirke

120084510_2532266103732210_7744703720885502303_n.jpgMa egy olaszos csavarral elkészített csirkecomb receptjét hozom nektek. Egészséges, gyors és igazán finom!

Hozzávalók:

Olíva olaj, só, bors
4 csirkecomb (vagy 1/2 kg csirkemell)
250g friss bébi spenót
1 üveg szárított paradicsom
200g reszelt sajt (edámi)
150ml főzőtejszín

Elkészítés:

A csirkecombokat sózzuk-borsozzuk és serpenyőben kis olajon feltesszük sülni. Én 1.5 órát hagytam sülni, hogy igazán finom ropogós legyen, félidőben kis vizet öntöttem alá és lefedtem.

Közben elkészítjük a mártást. Feldaraboljuk a fokhagymát és a szárított paradicsomot (az olajat, amiben le lett téve megtartjuk, mert finom fűszeres, jó lesz más ételekhez felhasználni). Lereszeltjük a sajtot.

Magas falú serpenyőben felhevített olajba (akár a paradicsom olajába) megpirítjuk a fokhagymát, majd felöntjük a tejszínnel. Sózzuk-borsozzuk majd mehet bele a sajt is. Hagyjuk benne felolvadni, majd mehet bele a spenót, mikor összeesett pedig a paradicsom. Picit összeforraljuk és kész is - ha túl sűrű akkor egy kis vízzel lazíthatjuk, de a legjobb ha esetleg tésztát tervezünk hozzá köretnek és annak a főzővizével lazítjuk.

Köretként adhatunk hozzá tésztát (teljes kiőrlésű tésztát, hogy még fittebb legyen), rizst (ebből is a barna verzió sokkal jobban kedvez a diétánknak), vagy pedig az általam igen kedvelt úgynevezett reform-köretet - ezt a boltokban lehet kapni, ahol a dobozos-tasakos rizsek is vannak és egy gabonakeverék lényegében: hajdina, tönkölybúza, vöröslencse, lenmag, köles... az összetétele gyártónként változik.

Összekeverjük a köretet a szósszal, megszórhatjuk sajttal plusszba és mellé tesszük a ropogós csirkét! Jó étvágyat!

Címkék: Nemzetközi, Fitt