Töltött a minden - gomba és kaliforniai paprika

119959056_1155029891545291_5033295139445890498_n.jpgHa töltött paprikát mondunk egy átlag magyar a paradicsom szószban lévő darált hússal töltött tv-paprikára gondol, ami bár nagyon finom, én most nem ezt a változatát készítettem. Ha már viszont azt mondjuk, hogy töltött gomba/tök/cukkini, akkor már mindenkinek derengeni kezd az ugyan szintén darált húsos, de rizzsel és zöldségekkel tarkított, sütőben sütött változata. (Amit szintén imádok)

Hozzávalók:

500g darált hús
4 kaliforniai paprika és 7 nagy fej gomba
200g sajt
Olíva olaj, só, bors
1 doboz hámozott paradicsom
1-1 zöld, sárga és piros húsú paprika
1 kisebb padlizsán
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 dl zöldségalaplé
150g rizs
Fűszerek: pirospaprika, chili, rozmaring v. oreganó, 2 ek szójaszósz, 2 ek barna cukor, curry, petrezselyem

Elkészítés:

Aprózzuk fel a hagymát, fokhagymát, olajon pirítsuk meg és adjuk hozzá a darált húst. Amíg pirul addig vágjuk fel a húshoz a 3 paprikát, a padlizsánt és a chilit kis kocákra, majd adjuk hozzá. Hagyjuk puhulni picit majd adjuk hozzá a paradicsom konzervet, majd a fűszereket, végül pedig a még főtlen rizst és öntsük fel alaplével - természetesen, amíg az edény engedi, ha közben a rizs felszívja, akkor öntsünk rá még, de figyeljünk oda, hogy ne legyen túlfőtt sem!

Amíg összeforrnak az ízek, addig gyújtsuk be a sütőt - 180fok - és készítsük elő a gombákat és a paprikákat, amibe a húsos-rizses töltelék kerül. Vágjuk ki a gombák tönkjét, és kiskanállal kaparjuk ki óvatosan a barázdákat - könnyen ki fog jönni, de vigyázzunk a gomba könnyen törik és akkor nem tudjuk majd megtölteni. Aki szeretné hozzá is adhatja a tönkjét a raguhoz. Utána a paprikák tetejét levágjuk, és kikaparjuk a magházat. Olajjal kikent hőálló tálba tesszük őket.

Belehalmozzuk a tölteléket és megszórjuk sajttal. Mérettől függően ált. 30 percet sütjük.

Nehéznek tűnik első ránézésre, de igazából sokkal gyorsabban elkészül, mint várjuk és igazán finom lesz a végeredmény. Arról nem is beszélve, hogy mennyi zöldséget sikerül így megetetni a családdal, amit nem is sejtenek!

Jó étvágyat!

Címkék: Magyaros, Fitt