Rákkoktél -Füstölt lazacos Zabpalacsinta - Céklás és répás remuládmártással

270093107_1603632693322043_7756257056598094092_n.jpgEz a skandináv ihletésű lakoma egy igazi évindító finomság. Minden évben elkészítem ezt a remek rákkoktélt, Marie Rose-mártással, füstölt lazaccal és salátával. Idén ez nem karácsonykor, hanem már az új évben készült el. Viszont nagyon jól esik a sok nehéz étel után egy könnyedebb lakomával folytatni!

 

 

 

Hozzávalók:

 

Rákkoktélhoz:

× 1 gerezd fokhagyma                      × cayenne bors / chili pehely

× fagyasztott garnéla (itt bármilyen lehet, és egy zacskó sima és egy zacskó fokhagymás fűszervajasat használtam)

× jégsaláta                                        × avokádó

× uborka                                           × 1 csomag füstölt lazac

 

Marie Rose - mártás:

× 3 ek majonéz                                × 3 ek natúr joghurt

× 1 ek ketchup                                 × 1 löket Worchestershire - szósz

× 1 löket brandy                               × citromlé, só, bors, cayenne bors / chili pehely

A garnélákhoz olajon megpirítjuk a fokhagymát és a chilit/cayenne borsot, majd hozzáadjuk a garnélát. Én olyat szoktam venni, amiben van hozzá csomagolva fűszervaj is ilyenkor. A két zacskóból az egyik mindig jó, ha ilyen, mert sokkal finomabb íze lesz a kész garnéláknak. Ízlésünk szerintire elkészítjük a kis rákokat, majd félretesszük kihűlni.

Közben összekeverjük a mártás hozzávalóit, beletesszük a lazacot feldarabolva, majd a kihűlt garnélákat is - ha még forrón tesszük hozzá, akkor a hő tönkreteszi a salátánkat. 

Egy edény alján megágyazunk a salátával, zöldségekkel (nyugodtan lehet adni hozzá, amit csak szeretnénk) majd rákanalazzuk a tetejére a rákkoktélt. Kész is ez a finomság!

Hozzávalók:

 

Zabpalacsinta:

× 150 g zabpehely                    × 250 g liszt

× 1/2 zacskó sütőpor                × 1 tojás

× 400 ml tej                               × nagy csipet só

 

Céklás remulád:

× 3 pici cékla                            × 1 nagyobb répa

× 1 tk kapribogyó                     × citromlé, só, bors

× 5-6 ek natúr joghurt              × petrezselyem / kapor

 

+ 1 csomag füstölt lazac

A palacsintához összekeverjük a hozzávalókat, majd palacsinta módjára kisütjük.

A céklához lereszeljük a gyökereket, majd összekeverjük a hozzávalókat.

Kész is van ez a szuperfinom lakoma, a palacsinták mellé egyszerűen csak tegyük ki a füstölt lazacot és lehet hozzá enni.

Sikerekben gazdag Új Évet kívánok mindenkinek!

Címkék: ünnep, Nemzetközi, Fitt