Körtés-zabos muffin
Az ősz beköszöntével a szezonális alapanyagok is változnak. Így kerül előtérbe többek közt a körte és az alma, amik kitűnő süteménybe valók!
Hozzávalók:
200g búzaliszt * 3 körte * 1/4 tk szódabikarbóna * 1/2 tk sütőpor * csipet só * 1 tk fahéj * 50g barna cukor * 100g olvasztott vaj * 2 tojás * 100g joghurt * 1/2 tk vanílila aroma * 100g zabpehely
Morzsa: 50ml amlalé * 2 ek vaj * 50g búzaliszt * 50g zabpehely * 50g barna cukor * 1/2 tk fahéj
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a tészta száraz hozzávalóit, majd egy másikban a nedveseket. Adjuk hozzá a nedveshez ezután a zabpelyhet, a kockákra vágott körtét, végül pedig a száraz keveréket. Töltsük bele a muffin-formákba a keveréket 3/4-ig.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Keverjük össze a morzsa hozzávalóit és tegyünk mindegyik muffin tetejére egy kanállal. Süssük meg kb. 30-40 perc alatt.
Gyors, laktató és igazán őszies desszert. Jó étvágyat!