Töltött kosárkák

120884754_1006867583121572_3445839972105265180_n.jpgEz a villámgyors vendégvárós kategóriába tartozik úgy gondolom, mivel tényleg nagyon egyszerű, mégis mutatós recept. A töltelék és a feltétek opcionálisak, de mi imádjuk a tengeri herkentyűket, így nálunk általában ez kerül rá.

Hozzávalók:

1 csomag füstölt lazac/tőkehal/surimi * 1 csomag leveles tészta * 1 doboz ricotta * citrom * 1 lila/vöröshagyma * kapor * só * bors

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd a leveles tésztát tekerjük ki és vágjuk négyzetekre. Egy muffin sütőformát permetezzünk be alaposan olajjal, és tegyük bele a négyzeteket. (ha nem olajozzuk ki rendesen, nem fog kijönni a formából) Szurkáljuk meg villával és süssük kb. 20 percet.

Közben vágjuk fel apróra a hagymát és keverjük össze a ricottával, sóval, borssal.

Ha elkészültek a kosárkák, akkor vegyük ki őket és még melegen egy kiskanállal nyomkodjuk le óvatosan a felpuffadt tésztát, hogy meglegyenek a bemélyedések, ahová a töltelék kerül majd. 

Miután kihült megtöltjük a ricottával és mindegyik tetejére egy-egy szelet halat fektetünk az általunk választott típusból - én itt füstölt tőkehalat és bébi rákollókra formázott surimit használtam. Végül megszórjuk őket kaporral, citrom gerezdekkel tálaljuk, hogy ízlés szerint rá lehessen csepegtetni a halra.

Igazán mutatós és gyors étel, ha hirtelen telefonálnak, hogy jönnénk a rokonok vendégségbe. Jó étvágyat!

Címkék: Nemzetközi