Camembert almával és körtével
A Camembert sajt egy olyan étel nálam, amit bármikor, bármivel szívesen megeszek. Ez egy hosszú folyamat volt nálam, sok év munkája van benne, hogy én megszeressem ezt a sajtot, de elszántan próbálkoztam, mivel gyönyörű ételnek találtam - hát akkor nem lehet, hogy én ezt nem eszem meg! Kitartó próbálkozással pedig valóban sikerült megszeretnem, és azóta a rajongás csak egyre nőtt! Az ősz jellemző gyümölcseivel és zöldségével elkészítve ez egy igazán kiváló fogás.
Hozzávalók:
1 camembert sajtkorong * 2 alma * 2 körte * 1 ek vaj * 400g burgonya * só,bors * joghurt * 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A krumplikat meghámozzunk, felkockázzuk és megfőzzük, sós vízben. Ha kész leszűrjük - ha gondoljuk petrezselymes krumplit is csinálhatunk belőle.
A gyümölcsöket felszeleteljük és a vajon megpuhítjuk.
A joghurtot elkeverjük sóval és fokhagymával.
A camembert sajtot közvetlenül étkezés előtt készítjük csak el. Egy serpenyőben kis olajon mindkét oldalát pár perc alatt megsütjük.
Készen is vagyunk. A sajtot érdemes még melegen fogyasztani, mivel ekkor még krémesen folyik a belseje, ami mennyei tud lenni. Jó étvágyat!