Fokhagymás tejfölös sertéscomb, lila káposztával

123138653_1034535170395949_5559425131427622677_n.jpgEgyre inkább érezzük az őszt és a hideg évszak állandósulását és ilyenkor egyre inkább a télies fogások felé fordulunk. Remek alapanyag ilyenkor a káposzta! 

Hozzávalók:

3 gerezd fokhagyma * 150 ml tejföl * 1 kg sertéscomb v. lapocka * só * olívaolaj * 3/4 lila káposzta * 2 alma v. 3 ek fahéjas almalekvár * 3 dl vörösbor * 2 rúd fahéj (amennyiben nem fahéjas lekvárt használunk) * 2 tk méz * 1 dl víz

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A fokhagymát a tejfölbe tőrjük és összekeverjük. A húst besózzuk, olajjal kikent edénybe tesszük, majd bekenjük alaposan a tejföllel. 1,5 órát sütjük alufóliával lefedve, majd ha megpuhult még 30 percet nélküle, hogy szépen megpiruljon. Min. 15 percet pihentetjük mielőtt felszeletelhetjük.

Közben elkészítjük a káposztát. Feldaraboljuk majd egy mély lábosba tesszük és hozzáadjuk az almát, vagy esetemben a finom fűszeres almalekvárt. Picit hagyjuk megrogyni, majd mehet bele a bor, a méz, a víz, a só és ha nem lekvárt használunk a fahéj is. Lefedve min. 30-40 percet pároljuk - én addig szoktam hagyni, míg a hús elkészül. 

Szép szeleteket vágunk a húsból, mellé adagoljuk a káposztát és kész is a már majdhogynem ünnepi vacsora. Jó étvágyat!

Címkék: Magyaros