Sütőtökös csirke
A sütőtök az ősz slágere, és számtalan módon lehet elkészíteni. Én sokáig nem szerettem, mert csak a klasszik sült verzióját kaptam mindig kóstolni, és az a mai napig nem jön be. Azonban elkezdtem vele kísérletezni, és sok módját találtam, ahogy isteni!
Hozzávalók:
250 g (tisztított) sütőtök * 1 vöröshagyma * 2 kápia paprika * olivaolaj * 1/2 kg filézett csirkecomb * só, curry, koriander * 200 g rizs * 1 fahéj rúd
Elkészítés:
Feldaraboljuk a tököt, a hagymát és a paprikát (nincs szükség arra ennél a receptnél, hogy a tököt a sütőben elősüssük). Olajon elkezdjük pirítani őket, majd hozzáadjuk a csirkét. Alaposan puhára főzzük az elemeket, majd hozzáadjuk a fűszereket.
Én mivel keleties ízvilágú lesz az étel, így enyhe ízű fahéjas rizst szoktam mellé csinálni. Ez pont úgy készül, mint normál esetben a rizs, csak a vízbe bedobunk mellé egy egész fahéj rudat, ami fövés közben enyhén megízesíti a rizst. Ha elkészült csak kiemeljük és kész is.
Jó étvágyat!