Káposztás tészta
A káposztás tészta is egy olyan étel, amit azt gondoltam, hogy menzán egy életre megutáltattak a gyerekekkel. De a káposzta egészséges és rengeteg féle módon el lehet készíteni, így nem adtam fel és felnőtt koromra megszerettem ezt az ételt. Kicsit fel kell turbózni, és úgy isteni lesz!
Hozzávalók:
500 g sertés gulyáscsomag * olaj * só, bors * 1/4 fehér káposzta * 250 g tészta (kocka lenne az ideális, én masnit használtam) * 1 gerezd fokhagyma * 3 ek tejföl
Elkészítés:
A húst olajos serpenyőbe tesszük sóval, majd lepirítjuk, után felöntjük vízzel és puhára pároljuk, lefedve, majd a végén megint lepirítjuk, így finom sült húst kapunk.
A káposztát legyaluljuk, vagy felszeleteljük és olajos mély serpenyőbe rakjuk, sóval és annyi vízzel, hogy ellepje. 20-30 percet pároljuk, lefedve (ha elfövi a levét pótoljuk). Mikor kész akkor elzárjuk és ekkor szórunk rá borsot. (én csak párolom hozzá a káposztát, sok recept még zsiradékon átpirítja, de ettől kapja meg azt a menzás jelleget, így én kihagyom).
Kifőzzük a tésztát, a tejföllel összekeverjük az áttört fokhagymát és ízlés szerinti arányban összekeverjük az elemeket. Igazi menzás "nemszeretem" étel átalakítva egy minimálisat, hogy közkedveltebb legyen. Jó étvágyat!