Szalonnába göngyölt karaj

125957973_773529743225700_1174081618360233139_n.jpgIdőnként ki lehet fogni az áruházakban olyan gyöngyszemet, mint ez a szalonnába göngyölt szép karaj a LIDL-ben. Egyszerűen nem lehetett otthagyni, így természetesen ebből lett egy igazi télváró vacsora! Szép mázat kapott és lassan megsütöttük a sütőben.

Hozzávalók:

1 kg szalonnával göngyölt karaj / tarja v. karaj egészben * 1 ek fűszerpaprika * 3 gerezd fokhagyma * 1 ek mustár * 1 ek ketchup * 4 ek olaj * só * 250 g bébirépa * 1 tk balzsamecet * 3 nagy krumpli 

Elkészítés:

A pácnak valókat, vagyis a paprikát, fokhagymát, mustárt, ketchupot, olajat és sót összekeverjük, majd alaposan bekenjük vele a húst. Egy mély üveg edénybe tesszük és vágunk mellé krumplikat is, hogy együtt szépen megsüljön vele. Én egyszerűen csak félbe vágtam a krumplit. 150 fokra előmelegített sütőben, fóliával lefedve legalább 2 órán át sütjük. Ezután, amennyiben megpuhult már a hús levesszük a fóliát és még 30 percet pirítjuk a húst és a krumplit, itt érdemes megemelni 180 fokra már a hőfokot.

Közben a bébi répákat bő sós és balzsamecetes vízben kifőzzük. A húst ha elkészült érdemes egy 20 percet pihentetni, hogy szépen tudjuk majd szeletelni. A krumplival és a répával tálaljuk, ha van otthon esetlen kis paradicsom gerezdeket is adhatunk mellé. 

Jó étvágyát!

Címkék: Magyaros