Sütőtök krémleves

130771847_393808735287442_2848422146593189509_n.jpgSzintén őszi klasszikus, ami még karácsonyi menüben is megállja a helyét! Krémlevesekhez nem nagyon szoktak levesbetét adni, max. krutont, azonban én a bécsi élményeimből kiindulva palacsinta-metéltet adtam hozzá. (Zárójelben fogok írni egy almás töltelékről is, mert ha már az ember palacsintát süt, akkor azt többféleképpen is fogyasztja, így természetesen desszertként is. Édesanyám kedvence az alma töltelékes palacsinta gyerekkorából)

Hozzávalók:

1/2 sütőtök * 1 vöröshagyma * 2 cm gyömbér * 2 narancs * só * 2 ek barna cukor

Palacsinta: 600 g liszt * 4 tojás * 6 dl tej * 6 dl szóda * Töltelékhez: 3 nagy alma * 1 ek cukor * 1 tk fahéj

Elkészítés:

A sütőtököt kimagozzuk és a héjával együtt 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt puhára sütjük. Ha elkészült akkor kivesszük a héjából.

Közben a hagymát és a gyömbért nagyobb darabokra vágjuk és olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a megsült tököt is. Felengedjük annyi vízzel, hogy kényelmesen ellepje és a narancsok levével. Adunk hozzá sót és a barna cukrot, majd legalább 30 percig főzzük. Ezután leturmixoljuk és kész is!

A palacsintához összekeverjük a hozzávalókat és kisütjük őket. Majd a töltelékhez meghámozzuk és lereszeljük az almát, adunk hozzá cukrot és fahéjt, és legalább 15 percig főzzük. 

A levesbe rakhatunk felcsíkozott palacsinta tésztát, akár az almás töltelékkel is megtölthetjük. Jó étvágyat!

Címkék: vega, Fitt