Mézes Mázas Oldalas

128917979_692390195002958_1092293193130080411_n.jpgKarácsonyhoz közeledve előtérbe kerülnek a lassan sült, omlós, melengető ételek. Ezek közül is elsőnek egy mézes mázzal bevont oldalast mutatok nektek, ami az öcsém egyik nagy kedvence!

Hozzávalók:

1-1,5 kg sertés oldalas * 2 vöröshagyma * 3-4 sárgarépa * 3-4 fehérrépa * 6-7 szem fekete egész bors * babérlevél * 2 ek méz (én narancsos mézet használtam) * 1 ek barna cukor * 1 ek mustár * 1 ek balzsamecet

Elkészítés:

Az oldalast egy sütőbe is tehető mély edénybe tesszük és mellé vágjuk nagyobb darabokban a zöldségeket, sózzuk, és mellé tesszük a borsokat és a babér levelet is. Fedő alatt legalább 2 órán át főzzük.

Közben a mézből, cukorból, mustárból és ecetből egy mázat keverünk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Miután a hús megpuhult bekenjük a mázzal és a zöldségekkel együtt betesszük további 20 percre a sütőbe, hogy szépen megpiruljon.

Köretként még készítettem hozzá kis petrezselymes krumplit is. Jó étvágyat!

Címkék: Magyaros