Vörös lencse-curry
Brokkolival és édesburgonyával egy igazán jó #vega fogás. A curryt nagyon szeretem, és sok olyan fogas készíthető belőle, amiben a sok fűszer és zöldség mellett nem is hiányzik a hús. Ha tartalmas zöldet választunk bele, akkor pedig kellően laktató is lesz, mint az itt is használt vörös lencsével.
Hozzávalók:
× 1 fej hagyma
× 2 gerezd fokhagyma
× 2 cm gyömbér
× 1 ek curry-por
× 1 tk Garam Masala fűszerkeverék
× Só, bors
× 1-1.5 l zöldség alaplé (kockából)
× 2 édesburgonya
× 200g vörös lencse
× 1 kis fej brokkoli
× 1 kis doboz tejföl / növényi krém
× lime leve
× koriander
Olajon pirítsunk meg hagymát, fokhagymát, gyömbért, adjunk hozzá curry port, Garam masala fűszerkeveréket, sót és borsot, majd öntsük fel 1-1.5 liter zöldség alaplével. Rakjuk bele az édesburgonyát, majd ha már félig megpuhult a vörös lencsét és a brokkolit. Ha már majdnem kész akkor sűrítsük be tejföllel, vagy ha vegán fogást szeretnénk akkor növényi krémmel. Végül mehet bele egy kis lime és koriander. Én a hétvégéről maradt tésztával találtam, de adhatunk hozzá bulgurt, vagy bármilyen más köretet.