Vörös lencse-curry

259692930_1938594396309379_7237725274509649737_n.jpgBrokkolival és édesburgonyával egy igazán jó #vega fogás. A curryt nagyon szeretem, és sok olyan fogas készíthető belőle, amiben a sok fűszer és zöldség mellett nem is hiányzik a hús. Ha tartalmas zöldet választunk bele, akkor pedig kellően laktató is lesz, mint az itt is használt vörös lencsével.

 

 

 

Hozzávalók:

 

× 1 fej hagyma

× 2 gerezd fokhagyma

× 2 cm gyömbér

× 1 ek curry-por

× 1 tk Garam Masala fűszerkeverék

× Só, bors

× 1-1.5 l zöldség alaplé (kockából)

× 2 édesburgonya

× 200g vörös lencse

× 1 kis fej brokkoli

× 1 kis doboz tejföl / növényi krém

× lime leve

× koriander

Olajon pirítsunk meg hagymát, fokhagymát, gyömbért, adjunk hozzá curry port, Garam masala fűszerkeveréket, sót és borsot, majd öntsük fel 1-1.5 liter zöldség alaplével. Rakjuk bele az édesburgonyát, majd ha már félig megpuhult a vörös lencsét és a brokkolit. Ha már majdnem kész akkor sűrítsük be tejföllel, vagy ha vegán fogást szeretnénk akkor növényi krémmel. Végül mehet bele egy kis lime és koriander. Én a hétvégéről maradt tésztával találtam, de adhatunk hozzá bulgurt, vagy bármilyen más köretet.

Címkék: vega, Nemzetközi, Fitt