Madeleine

260854975_422458706202026_4872988853432449366_n.jpgSok Madeleine receptet láttam már, pici eltérés volt mind között, de a lényeg, a metódus mindben ugyanaz volt. Ezek az apró kis ékszerhez hasonlatos kagylók a francia királyi udvarból származnak, és a délutáni tea mellé egyszerűen tökéletesek.

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

 

x 120 g vaj / margarin

x 3 tojás

x 90 g cukor

x 90 g liszt

x csipet só

x 1 tk sütőpor

x 1 citrom reszelt héja és leve

x 90 g őrölt mandula

x 1 tk vanílila esszencia

A vajat mikróban 1.15 perc alatt 800W megolvasztjuk, majd békén hagyjuk picit kihűlni.

Addig összekeverjük a lisztet, a sót, a sütőport, a citrom héjjat és a mandulát. Ezután mehet is bele a citrom leve, a vanílila és a külön tálban habosra vert tojás a cukorral. Ekkor adhatjuk hozzá a mikróból a vajat. 

A tészta 20 percet kell, hogy pihenjen a hűtőben. Közben melegítsük elő a sütőt 210 fokra.

Ha nincs kifejezett Madeleine formánk, akkor bármilyen más forma megfelel, a lényeg. Ha nem szilikon a sütőformánk, mint nekem, akkor mindenképpen vajazzuk és lisztezzük ki őket, mielőt beleadagolnánk a lehűlt tésztát. A formákat, mint mindig most is 3/4-ig töltsük, mert a benne lévő sütőportól meg fpg nőni a térfogata. 10 perc alatt el is készül.

260815970_917665865548978_1418313241344655785_n.jpg

Címkék: süti