Húsgolyós curry

262241735_2709049669390716_3926465153082173403_n.jpgMai vacsoránk: pulyka darált húsból készült gombócok, vörös currys, növényi tejszínes raguban, rizzsel és pár szem ebédről erre tévedt héjas burgonyával. Én imádom a thai curryt, legyen az vörös vagy zöld. Egészen más, mint az elterjedt változatok (korma, jalfrezi, rogan Josh, tikka massala, vindaloo...). Ezek az itt felsorolt egyéb verziókhoz képes elég erősek, azok közül sok egyáltalán nem csípős, míg főleg a vörös thai igen erős, a zöld nekem picit enyhébb. Életem legjobb ételei közé tartoznak a thai curryvel készült fogások! Óvatosan kell vele bánni, azonban nagyon megéri!

Hozzávalók:

× 500 g darált hús - én pulykát használtam

× 2-2 gerezd fokhagyma

× 2-2 cm gyömbér

× Só, bors, piros fűszer paprika, koriander

× 1 tojás

× 3 ek zsemlemorzsa

× 1 ek thai vörös curry pasta

× 200 ml víz

× marék mirelit zöldborsó

× 200 ml növényi tejszín - én zabot használtam

× 150 g rizs

A gombócot fokhagymával, gyömbérrel, sóval, borssal, piros fűszerpaprikával ízesítettem, valamint kötőanyagként tojást és zsemlemorzsát adtam hozzá, majd először a sütőben megsütöttem - 180 fokon kb. 20 perc.

Ezután adtam hozzá a már lepirított hagyma, fokhagyma, gyömbér és thai vörös curry pasta keverékéhez, amit 2dl vízzel higítottam fel. Ezután raktam még bele a mélyhűtőben talált marék maradék borsót, majd #vegan zab tejszínnel sűrítettem be és adtam még hozzá koriandert.

Közben egy adag rizst is megfőztem.

262514746_322337249729867_7472003619038026232_n.jpg

Címkék: Nemzetközi, Fitt