ZamatMérő

Utolsó kommentek:

Sólyom Tomi 2020.10.17. 12:41:55

@[HPhD]Blokkolnam: Mindenképpen ki fogom így próbálni, a kókusztej nagyon nem nekem való, miközben minden más alapanyagot imádok benne.

Bejegyzés: Dahl, azaz vöröslencse-leves

Sólyom Tomi 2020.10.17. 12:40:46

Szóval a kókusztejtől van ennek a kajának híg takony jellege. Ma is tanultam valamit :)

Bejegyzés: Dahl, azaz vöröslencse-leves

Yamaha FJR1300 2020.10.16. 00:02:53

Bocsánat,de sertéshúst vegyíteni tenger gyümölcseivel...hát sztem nem oké,anélkül,és bocsáss meg,hogy valaha is kóstoltam volna a spanyol ételt.Szerintem a csirke se kell bele.csak tengeri cucc esetleg plusz hal.mondjuk aranydurbincs filé.Azonban lehet ez már egy másik étel.Mégegyszer bocsánat.

Bejegyzés: Paella

Viola Szentgyörgyi 2020.10.05. 10:34:23

@Gevlekte Salamander: Ritkán nézek angol nyelvű oldalakat, így ezzel sem találkoztam még, nem szoktam időt belefektetni, hogy még le is fordítgassak recepteket, mikor több tonna magyar nyelvű recept, újság és könyv áll rendelkezésre :) Mivel a recept eléggé egyszerű, ezért szinte mindenhol hasonló (egyébként ez igaz lenne egy paprikás csirkére is, valószínűleg ha feltesz bárki egy receptet ezer egyezés lesz vele a világhálón :D )

Bejegyzés: Nasi Goreng, azaz indonéz sült rizs

Ez vagyok 2020.10.03. 18:03:49

Én úgy gondolom, hogy még nem ettél sült rizst Indonéziában :)

Bejegyzés: Nasi Goreng, azaz indonéz sült rizs

élhetetlen 2020.09.24. 20:28:31

Az étel nagyon rendben van, csak ez nem újragondolt kelkáposzta főzelék, hanem csőben sült kelkáposzta. Szoktam brokkoliból, karfiolból is csinálni, annyi különbséggel, hogy burgonya helyett felkarikázott fehér és sárga répával dúsítom, és tejszín helyett tejfölt használok, de én a tejfölt is tejföllel eszem. És az a tapasztalatom, hogy ennyi idő alatt a zöldségek előfőzés nélkül is megpuhulnak. Kevesebb a macera, és vitaminok sem mennek a főzővízbe. A burgonya nem rossz ötlet, laktatóbb is, és kerül a kajába egy kis keményítő is. Majd kipróbálom, elfér a zöldségek között.

Bejegyzés: Frittata, avagy kelkáposzta főzelék újragondolva

Sportman89 2020.09.23. 17:12:27

Gratulálok ,hasznos bejegyzés ez a zamatmero.blog.hu/-n.

Bejegyzés: Sárgaborsó krémleves

Boar. 2020.09.02. 16:33:42

A 160 gramm lazacfiléből kihozott két adag számomra értelmezhetetlen.
Mint ahogy az is, hogy ez a gyökér troll itt fent mi a narkós kurva anyjáért pofázik bele mindenbe...

Bejegyzés: Lazac - cékla kéregben

szánmonoxid 2020.09.02. 00:43:48

Milyen az a lazac cékla, ami a kéregben van?
Tudtad, hogy a magyarban már feltalálták az összetett szavakat?
Aki ennyire segghülye az íráshoz, az miért akar írni?

Bejegyzés: Lazac - cékla kéregben

nincs1agy 2020.08.20. 00:59:58

@Estevez atya: Ha hidegen formázod, nem esik szét..

Bejegyzés: A tökéletes hamburgerem

Estevez atya 2020.08.19. 11:53:36

azt hiszem, ez a padlizsán "egyéni ízlés" kérdése.
Engem a húspogácsák formázása érdekelne. Vettem formázót, de nem az igazi, valahogy mindig szétesik, hogy lehetne jobban? beolajozom a formát.

Bejegyzés: A tökéletes hamburgerem

swfla 2020.08.19. 00:05:02

Helyi bolt arul marvany sajttal osszegyurt huspogacsakat is... aki lat benne fantaziat, probalja ki, mert a sajttol nagyon jo zamatot kap a hus. Mivel keszen veszem, nehez megmondani hogy a morzsolt marvanysajt darabok aranya a hushoz kepest mennyi, de ez a recept (www.food.com/recipe/gourmet-bleu-cheese-burgers-112286) a 450 dkg / 115g-ot irja... A 450 dkg a hus, es ebbol 4 pogacsa jon ki

En nem szoktam tulvarialni, a retegek nalam sorban ugy jonnek, hogy legalul majonezzel vekonyan kent fel zsomle, felette salata, utana rakom ra a fenti marvanysajtos hust, amit en medium well done-ra szoktam grillezni - ebben a formajaban a sajt amugy mar nem is latszik, csak az izei belesulnek a husba.
Efolott ketchup es keves mustar. Felette lilahagyma, paradicsomkarikak, 2-3 vekony karika kigyo uborka, es utana raboritom a masik felet a zsomlenek, szinten majonezzel vekonyan megkenve.

A zsomlet elotte a kenyerpiritoban meg szoktam kapatni, nem szeretem hogy ha olyan szivacsosan puha.

Szubjektiv, de padlizsant meg en se lattam hamburgerben, viszont 1 szelet avokado nem rontja el.

Bejegyzés: A tökéletes hamburgerem

Tomás Németh 2020.08.18. 23:51:06

@Emmett Brown: a 75C nincs "jóval a well done fölött", steak esetében erre 70-71C fokot szoktak megadni, de nyilván van egy biztonsági tűrés.

Viszont a NÉBIH ajánlása 75C:
portal.nebih.gov.hu/documents/10182/21442/Nezd_meg_jol_atsult_e_a_hus_es_a_fasirt.pdf/87b6072f-c689-45dd-b3da-9f439a4003e9

ahogy a WHO esetében is ennyi:
eteltcsakokosan.hu/2017/03/03/minden-amit-az-elelmiszer-biztonsagrol-tudni-kell/

Azért ez az ajánlás, mert csak ezen a hőmérsékleten lehet garantálni, hogy a kórokozók nem okoznak megbetegedést, mert biztosan elpusztulnak a sütés során. (Mondjuk ha esetleg romlott a hús akkor ez sem segít, mert a romlás során meg toxinok/mérgek keletkeznek melléktermékként és a magas hőmérséklet ezeket már nem semmisíti meg hisz ezek vegyi anyagok és nem élő szervezetek.)

A fancy hamburgereseket illetően attól függ, milyen minőségű húst használnak és hogyan kezelik, pl mennyit áll a darált hús felhasználás előtt illetve hogyan tárolják addig is. Ez gondolom helytől függ. Azért jó lenne, ha alapból nem medium burgereket adnának, de ha tényleg "fancy" akar lenni a hely akkor azért legalább annyi hogy lehessen jobban átsütve is kérni igény szerint.

Bejegyzés: A tökéletes hamburgerem

B.Lazlo 2020.08.18. 18:32:29

Hát gratulálok. Az auchanos bucihoz különösen. Miből állt volna felkutatni valami tisztességes pékárut? A húsnak meg illene, hogy tartalmazzon 30% marhavesefaggyút anélkül teveszart csinálsz, nem burgert...

Bejegyzés: A tökéletes hamburgerem

Emmett Brown 2020.08.18. 17:54:15

@Tomás Németh: soknak tűnik, az jóval a well done fölött van. Ezek szerint pesten az összes fancy burgeres potenciálisan meg akar mérgezni azzal, hogy medium az alapértelmezett?

Bejegyzés: A tökéletes hamburgerem

Medgar 2020.08.18. 17:14:29

@CsaBeer: A jó hamburgerhús már magában elég zsíros ezért használjuk az általad említett nyakhúst is. A vesefagyú max. a sütést könnyíti meg (nem esik szét a hús), illetve a sznob éttermek így használhatnak szárazabb de "minőségi" húsokat. Lássuk be sokkal jobban fest az étlapon, hogy hamburger bélszínből, mint a hamburger tokából...

Bejegyzés: A tökéletes hamburgerem

Tomás Németh 2020.08.18. 16:24:58

@Emmett Brown: a hús fajtájától függ, hogy mi számít "nem megfelelően megsültnek". Darált hús esetén ne legyen rózsaszín, illetve ha biztosra akarunk menni akkor maghőmérővel mérve elérje a 75 Celsius fokot a közepe. Ennél alacsonyabb hőmérsékletet túlélhetnek a különböző kórokozók (pl. salmonella, e-coli, campylobacter) és ha ilyen hús eszünk megbetegedést kockáztatunk.

Bejegyzés: A tökéletes hamburgerem

zsocek 2020.08.18. 16:13:16

@CsaBeer: Tökéletes telitalálat az első mondat. Egy olyan műfajban, mint a gasztronómia, ahol a szubjektív ízlés a mérvadó, azt mondani egy ételről, hogy tökéletes (na pláne, ha saját maga csinálja), eléggé röhejes.

Bejegyzés: A tökéletes hamburgerem
süti beállítások módosítása